Vibe #14

Μοντέρνο death metal που χωράει μέσα σε μόλις τέσσερα τραγούδια παίζουν οι Cyanic και οι Infinite Waste εκατέρωθεν στο split CD που κυκλοφόρησαν το 2015. Αν και προσωπικά δεν την παλεύω ούτε λεπτό με τη φάση τους, οπαδοί των Head Cleaner, Anomalous ή Decrepit Birth ίσως να τους εκτιμήσουν καλύτερα.

575073O Will Skarstad (επίσης στους Yellow Eyes) κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες το ντεμπούτο του ως one-man band υπό το προσωνύμιο Ustalost. Το The Spoor of Vipers είναι ένα τρομερό άλμπουμ black metal υφής που χωρίζεται σε έξι ισοδύναμες συνθέσεις. Ο Skarstad βασίζεται περισσότερο στο συναίσθημα και στην ψυχή του είδους γι’ αυτό και διαπρέπει στη συκεκριμένη κυκλοφορία.

Μιας και αναφέραμε πριν τη συμμετοχή του W.S. στους Yellow Eyes ας πούμε δύο πράγματα για το The Desert Mourns EP τους που κυκλοφόρησε προ διετίας. Αυτό περιέχει, λοιπόν, δύο τραγούδια που δύσκολα ξεχωρίζει κανείς κάποιο ως πιο αγαπημένο. Ίσως η ομώνυμη σύνθεση να είναι λίγο πιο εντυπωσιακή μα και το One Rock for the Wild Dog είναι μια απαράμιλλη ηχητική συναισθηματική απόγνωση.

Οι Haunter μας χαιρετίζουν από Αμερική και υποθέτω πως είναι μια νεοσύστατη μπάντα σχετικά. Πέρυσι κυκλοφόρησαν ένα ΕΡ με τον ελληνικότατο τίτλο Διαδήλωση. Πρόκειται για ένα υποσχόμενο γκρουπ που παίζει βίαιο black metal στα χνάρια διάφορων θρύλων συμπατριωτών τους. Αν τα τύμπανα ήταν λίγο χαμηλότερα στη μίξη τότε ίσως να τους εκτιμούσα περισσότερο. Πάντως φαίνονται ικανότατοι στο να χτίζουν σωστά vibes.

533717Αγνοούσα εντελώς την ύπαρξη των Vastum μες στους οποίους υπάρχουν μέλη των Acephalix και Hammers of Misfortune! Πέρυσι κυκλοφόρησαν το τρίτο (!) full-length τους το οποίο ονομάζεται Hole Below και σπέρνει μόνο τον όλεθρο της κακιάς ώρας. Ένα κράμα από bolt Thrower/Incantation καταβολές που θα εκτιμήσουν όλοι οι φίλοι του ανόθευτου death metal.

Οι Dark Circles πιθανότατα είναι η πιο ενδιαφέρουσα μπάντα (μέσα στα ξεχειλωμένα όρια του hardcore) του Καναδά μετά τη διάλυση των ημίθεων Cursed. Ξεβράζουν ένα μουσικό ντελίριο όπου το black metal, το crust, το punk συνδυάζονται με μοναδικό τρόπο και με απίστευτη φυσικότητα. Με ευκολία επικρατούν απέναντι στην πλευρά των Abstracter οι οποίοι συμμετέχουν με δύο (αντί τεσσάρων) στο φετινό μεταξύ τους split. Είχα μιλήσει πρόσφατα για τους Abstracter και είπα πως δεν τους θεωρώ τίποτα σπουδαίο. Συνεχίζω να έχω την ίδια γνώμη αν και το Barathrum είναι ένα πολύ δυνατό εκφραστικά τραγούδι.

Αν και σπάνια συμβαίνουν τέτοια σκηνικά δε μπορώ να μην παραδεχτώ τη δύναμη των Mefitic, μιας ανίερης death metal μπάντας που προέρχεται από την Ιταλία. Οι γείτονες μας φαίνεται πως καμιά φορά εκτός από πίτσα και σκατένια μουσική κρύβουν κάποιες ανησυχητικά καλές ιδέες. Βέβαια ήταν λίγο δύσκολο τούτο εδώ να ήταν μαπίδι όταν στο όνομα του label διαβάζεις τις λέξεις Nuclear War Now! Productions. Dead Congregation, Grave Miasma, Cruciamentum και άλλα τέτοια κουμάσια θα μπορούσαν ο καθένας με τον τρόπο του να είχαν γράψει το Woes of Mortal Devotion. Το οποίο είναι μόλις το ντεμπούτο τους! Χαίρε Άμμωνα…

Από τη Βόρεια Ιρλανδία και συγκεκριμένα το Belfast προέρχονται οι Unyielding Love, μια μπάντα που κινείται μέσα στα όρια μιας χαοτικής grindcore με εκκωφαντικό fuzz και noise ανησυχίες. Το Demo 2015 είναι καλό γενικά αν σκεφτείς ότι εκτός από κάτι ηλίθια χαζο-grooves θα ακούσεις και κάποια μικρά black metal περάσματα που θα μπορούσαν να έχουν εξελιχθεί πολύ διαφορετικά.

421679Μέλη των Lycus και των αγαπημένων μου Fell Voices κυκλοφόρησαν προ διετίας το πρώτο demo ενός project που ακούει στο ελληνικό Akatharsia. Αν και η βάση της μουσικής τους είναι ξεκάθαρα το black metal, είναι αστείο το πόσο rock n’ roll το κάνουν να ακούγεται. Τέτοια πράγματα μόνο οι θεοί Akitsa επιτρέπεται να κάνουν. Πάντως τραγούδια σαν το Blood Opulence και ιδαίτερα το Dross είναι πλήρως διασκεδαστικά.

Advertisements
This entry was posted in Agnostic. Bookmark the permalink.

Stimulus Head

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s